Azi, despre lucruri mai puțin plăcute, ba chiar urite as spune …

3 iul.

…, dar adevărate și existente. Despre fățărnicia oamenilor. Pentru cei care au avut norocul să nu cunoască oameni fățarnici dex-ul explică fățărnicia ca lipsă de sinceritate, atitudine prefăcută, prefăcătorie, ipocrizie, falsitate. Adică sunt acei oameni care pe la spate discută pe cineva, iar în față se dau cei mai buni prieteni, sfătuitori, îngăduitori, cei mai înțelegători oameni, etc.

Nici un om nu este perfect în lumea asta, este adevărat. La un moment dat, pe fiecare îl încearcă sentimentul de ura, invidie, de care nu ar fi aceasta, tentația de a minți apropiații, și desigur fațărnicia. Însă, la unii, aceste defecte parca se privesc altfel, cel puțin unii le recunosc și încearcă să le înlăture, însă la alte persoane, care la prima vedere par „îngerași”, aceste „calități” sunt ireparabile.

În viață întîlnești diverși oameni. Am avut nenorocul să întâlnesc și câțiva fățarnici. Trebuie să vă spun că sunt genul de persoană care pur și simplu ignoră oamenii care se cred mari și tari, oamenii care emană energie negativă s-au care manifestă ură, invidie s-au fățărnicie vizavi de o altă persoană. Din păcate am avut și situații, pentru că se mai întîmplă, să nu cunosc din prima, fața unei persoane care de la început parcă era cea blîndă ființă, incapabilă să facă rău cuiva, dar până la urmă, la cea mai stupidă „încercare” și-a demonstrat adevărata față, și anume fața unei persoane fățarnice.

Nu-mi place să vorbesc despre lucruri urâte, pentru că viața în țara în care existăm și așa este dificilă, dar trebuie să recunosc că în unele cazuri este necesar să pomenești despre aceste lucruri neplăcute, să amintești oamenilor că aceste sentimente „dăunează” relațiilor de prietenie, colegialitate, rudenie etc. Că viața este scurtă și trebuie traită la maxim, trebuie de făcut fericiți apropiații, și de savurat plăcerile vitale.

Un om apropiat sufletului meu, îmi spunea cu puțin timp în urmă că în zilele de astăzi este greu sa ai încredere în cineva, este greu să iți faci prieteni adevărați, iar concluzia era că această lume este invadată mai mult, și mai mult oamenii fățarnici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: