Nu au bani de combustibil s-au o fac pe victimele? Unii şoferi de microbuze cad în ridicol

21 Iun

După ce au protestat cerând majorarea tarifului, au protestat pentru că poliţia rutieră îi amendează că încalcă regulile de circulaţie, azi circa 40 la sută din şoferii de microbuze din Chişinău nu au ieşit la serviciu pentru că, susţin ei, nu au bani să-şi cumpere combustibil.

Tariful la o călătorie cu microbuzul urma să fie majorat în şedinţa Consiliului Municipal Chişinău care era programată pe data de 14 iunie, însă a fost amânat deoarece consilierii nu s-au convocat din lipsă de cvorum.

Totodată, anterior primarul general Dorin Chirtoacă a declarat că tariful ar putea fi majorat la toamnă, iar până atunci şoferii trebuie să se conformeze cerinţelor primăriei şi să respecte regulile de circulaţie. El a solicitat poliţiei rutiere municipale să aplice amenzi dure şoferilor de microbuze nedisciplinaţi.

„Pot ei să protesteze, să nu iasă la serviciu s-au să facă altceva, dar până nu vor respecta regulile de circulaţie, tariful nu va fi majorat. Pe primul plan este securitatea chişinăuienilor”, a declarat anterior Chirtoacă.

Imediat după ce au fost intensificate controalele agenţilor rutieri, zilnic sunt documentaţi şoferi de microbuze nedisciplinaţi.

Azi, o parte din ei nu au ieşit la serviciu, motivând că nu au bani de combustibil pentru că poliţia rutieră îi amendează.

În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe accidente rutiere grave unde au fost implicate microbuze, iar în urma acestora, cinci persoane au decedat.

Dap poliţia îi amendează pentru că încalcă regulile şi pun în pericol viaţa călătorilor, nu? Ar fi bine sa renunta la şantaje de valoarea unei călătorii cu microbuzul, sa respecte regulile de circulaţie şi să nu o facă pe victimele în faţa administraţiei publice locale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: