Toata presa scrie ca reporterul PublikaTV, Victoria Criucova, complicele lui Baghirov. De ce Publika nici măcar nu metionează despre asta?

5 Apr

Astazi, in cadrul sedintei legislativului, Comisia de ancheta a Parlamentului a prezentat un raport despre circumstantele evadarii din Republica Moldova a bloggerului rus Eduard Baghirov.

În cadrul prezentării raportului, preşedintele Comisiei de Anchetă, Alexandru Cimbriciuc a declarat că ancheta a stabilit ca Baghirov a fost ajutat să fugă în Rusia de două persoane. Prima se numeşte Iurie Panpuh, iar a doua persoană este reporte a televiziunii de ştiri Publika TV, Victoria Criucova. În raport este specificat că jurnalista l-ar fi insotit pe Baghirov de la Chişinău până la Odesa.

„Baghirov, insotit de Criucova, a traversat Nistrul la Molovata Veche, apoi cu masina cetăteanului rus, Alexandru Juravschi, au trecut in Ucraina, prin punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk si s-au deplasat spre Odesa, iar de acolo cu avionul spre Moscova”, a menţionat Cimbriciuc.

Toată presa din Moldova a scris despre acest lucru, unii au pus accent pe faptul că Comisia de anchetă solicita Procuraturii tragerea la răspundere a complicilor lui Baghirov, iar o mare parte au scos în evidenţă că reporterul Publika TV acuzată de complicitate. Nici o instituţie de presă, însă nu a solicitat opinia Victoriei Criucova.

Culmea este că instituţia unde Victoria este angajată, nici nu a menţionat măcar despre aceasta.  Când eu consider că corect ar fi fost să solicite opinia ei, s-o lase pe ea să se exprime, să răspundă acuzaţiilor. Săraca fată, poate nu este vinovat, dar este atacată. Eu ştiu că este un raport şi nimeni nu ar face astfel de acuzaţii dacă nu ar avea probe. Dar mă gândesc la părinţii Victoriei, fraţii, surorile, prietenii care poate aşteaptă o reacţie din partea ei. Poti vedea materialul de pe publika aici.

Eu inteleg că puteti scoate in evidenta alt ceva, dar chiar sa nu mentionati deloc ca un reporter publica este invinovati ?!….manipulati oamenii.

Nici nu m-am asteptat ca ve-ti fugi ca lasii si nici macar nu o sa mentionati ca un reporter de-al vostru este acuzat.

Daca doreati s-o protejati, trebuia sa-i oferiti dreprtul la replica, dar ceea ce ati facu, da de inteles ca va protejati interesele.

Nu m-as mira ca miine sa auzim ca Victoria a fost demisa pentru ceea ce este acuzata. Halal. In loc sa tineti piept situatiei si sa informati corect oamenii, va scundeti dupa un fir de ata…!!!

Foarte frumos din partea „celei mai performante si profesioniste televiziuni din Moldova”, asa cum va place sa va numiti.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Toata presa scrie ca reporterul PublikaTV, Victoria Criucova, complicele lui Baghirov. De ce Publika nici măcar nu metionează despre asta?”

  1. Dia 5 Aprilie 2012 la 17:22 #

    Ai un punct de vedere, si e bun, dar cred ca inainte de a publica articolele ar trebui sa tragi cu un ochi deasupra textului, scapi multe litere si articulatia e gresita, iti scade din credibilitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: