Exemplu de urmat: Circa 50 de tineri vor să se implice în acţiuni de voluntariat

28 mart.

În ajunul sărbătorilor de Paşti, dar şi în postul mare biserica îndeamnă societatea civilă să fie mai bună, înţelegătoare, darnică şi să facă lucruri bune. Astfel că unii preoţi încearcă să îndemne oamenii să facă gesturi frumoase prin acţiuni.

Zilele trecute un grup de circa 50 de tineri s-a întrunit la Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului unde au discutat despre voluntariat şi despre faptul de a se implica în activități de voluntariat.

Întâlnirea a fost posibilă datorită conlucrării între Preotul Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși și șefa Direcției municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Svetlana Chifa.

În cadrul întrevederii Chifa, a făcut o prezentare a activității instituției, trecând în revistă realizările din ultimii ani. De asemenea a familiarizat doritorii de a face voluntariat cu procedura de implicare a unei persoane într-un act de binefacere.

În grupul de tineri fac parte studenţi de la facultăți precum: Teologie, Psihologie, Asistență Socială, Academia de Poliție etc.

Totodată, la întrunire au participat specialiști în domeniul educației din sectoarele capitalei, care au avut ocazia să selecteze tineri pentru lucru de voluntariat după necesitățile fiecărui centru.

Astfel că studenții vor promova un mod de viață sănătos. De asemenea vor confecţiona şi oferi nevoiaşilor diverse obiecte cu tematică religioasă, precum și alte lucruri confecţionate manual.

La finalul întrunirii, specialiştii prezenţi la eveniment s-au arătat surprinși de aptitudinile pe care le posedă studenţii. Produsul final al voluntarilor va consta în organizarea unei expoziții și a unui festival pascal.

Stirea poate fi accesata si pe portalul de stiri 24h.md.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: