VIDEO Pacat ca nu avem alegeri anticipate! Familia Dubita, in care s-au nascut recent cvadrupleţi, ramane fara salariu unuia dintre deputati

23 mart.

Înca o data se demonstreaza ca unele gesturi sociale a alesilor locali si nationali sunt facute de dragul electoratului. Păcat că nu avem alegeri anticipate, asa familia Dubiţa, in care recent s-au nascut patru copii, trei fetite si un baietel, nu va primi nici un card cu salariul de la vriun deputat  si nici nu a fost vizitata la spital de atitea oficiali, cum au fost vizitati familiile in care s-au nascut tripleti s-au cinci copii in perioada campaniei electorale s-au cel putin când in tara era incertitudine politica si in orice mment puteam avea anticipate.

Noroc ca acei copii s-au nascut in acea perioada, altminteri nu mai aveau parte de atita atentie din partea unor functionari de stat şi nu erau atit de mediatizati de presa. Atunci şi Marian Lupu, si Vlad Plahotniuc, şi Vlad Filat, şi Dorin Chirtoacă şi inca alte persoane inportante au fost oaspetii de onoare si fregventi a unor maternitati din Chisinau.

Fiecare se intrecea in daruri si gesturi. Vice prim presedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a donat cardul cu salariul de deputat pe parcursul mandatului sau, familiei in care s-au nascut cinci copii, dar care din nefericire au ramas doar trei pentru ca doi nu au supravietuit. De asemenea a devenit nasul de botez a celor trei copii.

Dorin Chirtoaca a oferit  din fondul locativ municipal un apartament cu 2 camere unei familii cu tripleti si alte multe daruri au fost oferite in acea perioada.

Presa a mediatizat intens fiecare caz si moment in care familiile erau vizitate si felicitate de demnitari.

In pofida faptului ca atat medicii de la Centrul Mamei si a Copilului cat si unii functionari publicii au declarat ca in istoria Republicii Moldova sunt rare cazuri cind s-au nascut cvadrupleti, iar ultimul caz este primul in ulrimii 20 de ani, evenimentul familiei Dubita a fost foarte putin mediatizat. Presa a scris doar despre faptul ca s-au nascut, nimic mai mult. Ce era sa scrie daca deputatii nu au vizitat copiii si nu le-au dat daruri?

Unicii care au vizitat cvadrupleţii sunt colegii de breasla a tatalui copiilor de la Serviciul Graniceri. Pe site-ul serviciului au fost plasate cele mai multe comunicate de presa despre aceasta familie de cind s-au nascut copiii, undeva trei. Da, sunt multe materiale, in comparatie cu alte institutii media care au scris doar cite un material la acest subiect.

Trebuie de mentionat faptul ca este laudabil, ca Primaria s-a oferit sa doneze acestor copii carucioare si lapte artificial si inca nu stiu ce alte daruri. Cum este de mentionat, de asemenea, ca aceasta familie locuieste intr-un apartament cu chirie in sectorul Rascani din capitala, doar ca de posibilitatea de ai oferi un spatiu locativ din fondul de rezerva a Primariei nici nu s-a pomenit deocamdata.

Ma intreb de ce? Si in aceasta familie s-au nascut multi copii, si ea are nevoie de sustinere din partea statului.

In zilele urmatoare mama si cei patru copii urmeaza sa fie externati din spital unde au stat trei saptamini de la nastere. Potrivit medicilor, toti cinci sunt perfect sanatosi. Ei au stat pana acum in spital pentru ca micutii trebuiau sa adauge in greutate.

Vezi mai jos imagini video cu cvadrupletii:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: